Min FÖRSTA frusna "cheesecake" deluxe!

Den är såå god och passar utmärkt till dig som älskar sött.
 
 
Botten av cheesecaken
1/3 av ett digestivpaket
50g smält baksmör
 
själva cheesecaken
200g Naturell philadelphiaost
3  ekologiska ägg
3 ½dl vispgrädde
½dl strösocker
1-2msk ljust muscvadosocker
1tsk finriven citronskal
1½msk vaniljsocker
50-100g riven ljus marabou choklad
 
Toppinglagret
200g choklad, jag använde marabouchoklad
1,5dl vispgrädde
lite riven apelsinskal
 
 Gör såhär
Börja med att krossa digestiven i en matbredare tills den är fint krossad.
Blanda sedan ihop smält smör och platta ut allt i en rund bakform och lägg in i frysen sålänge.
 
Ta fram 3 styckna skålar/bunkar
 
Första skålen: I denna skål börjar du med att knäcka endast äggulorna, spara äggvitorna i tredje skålen. Lägg i strösockret, muscvadosockret, phladelphiaosten, vaniljsocker & rivna citronskalet. Blanda till en fin & slät smet.
 
Andra skålen: Vispa grädden och häll i denna skål, tillsätt lite vaniljsocker för sötare smak. Vänd sedan ut allt från denna skål in i den första skålen och blanda varsamt. Om du blandar för länge är det lätt att smeten skär sig.
 
Tredje skålen: I denna skål med äggvitorna i ska du göra en maräng utav. Det är därför viktigt att alla redskap är rena och torra. Du ska vispa äggvitorna tills du kan vända skålen upp och ner utan att smeten rinner.
Vänd sedan ner marängsmeten in i första skålen tillsammans med allt annat och blanda försiktigt ihop allt. Häll sist in den rivna chokladen och blanda in försiktigt.
 
Ta ut formen från frysen och fyll smeten ovan som du precis har gjort i formen. Lägg folie eller ett lock på formen och in i ugnen igen. När kakan har stelnat ska du smälta chokladen i varmt vattenbad. Koka sedan upp grädden och lite rivet apelsinskal och blanda allt samman. Viktigt att låta det svalna ordentligt. Smeta sedan ut chokladglasyren över Cheescaken, gärna med en slickepott. LycKa tiLL =)