Lövbiffsgryta Ris & Coctailtomater

Nu har mina recept på maten jag lagar fått en egen kategori här i bloggen. Intresset för att laga mat började för ungefär 5-6 år sedan då jag flyttade hemifrån och blev tvungen att laga egen mat helt enkelt. Har alla mina recept i en pärm här hemma men nu är det dags för mig att visa er vad jag gillar att äta =) Bättre sent än aldrig!
 
Idag åt vi min goda Lövbiffgryta
 
 
 
 Du behöver
½ kg Lövbiff
1msk oxfond
2 Vitlöksklyftor
lite paprikapulver
1msk Tomatpure
2msk Chilisås
6-7dl vatten 
2dl matlagningsgrädde
1-2msk Maizenaredning
Fryst majs
Frysta ärtor
Frysta haricot verts (Varför jag föredrar frysta grönsaker istället för på burk är för det är betydligt mindre tillsattser i och är dessutom färska varor som blivit direkt nedfryst) 
 

Börja med att strimla Lövbiffen i bitar och stek upp med lite smör i en gryta (gärna gjutjärnsgryta) tillsammans med pressad vitlök. När lövbiffen fått en fin färg häller du i vattnet och sedan oxfond, tomatpure, chilisås & paprikapulver efter egen smak. Låt detta stå och puttra på svag värme i ca 2 timmar. Häll i Grädden mot slutet och red ut med lite maizena tills såsen har tjocknat. Till slut lägg i alla frysta grönsaker. Till detta åt vi ris och coctailtomater. 
 
 
 
#1 - - Linda:

Godaste jag sätt på länge :)

Svar: Åh tack, då måste du ju prova detta :)
moamedalicia.blogg.se