Dagisbesök

Det är dags för oss att söka plats till en förskola åt våran tös. Dom säger att man brukar söka ungefär 6 månader innan barnen ska börja, och vi är precis i rättans tid. Det är 3 st förskolor man ska skriva i turordning. Eftersom vi inte har någon direkt erfarenhet av förskolorna här i närheten känner jag att det är viktigt att ta kontakt med dom platser man är nyfiken på. Därför har jag ringt runt till alla möjliga förskolor här i närheten och fått tid för besök. 
 
Idag var vi och tittade på första förskolan. Det finns tre jätte stora avdelningar som används av två grupper med småbarn och en grupp med lite äldre barn. Huset är nyrenoverat, riktigt fräsha lokaler, egen kock i huset, all personal som jobbar där är utbildade pedagoger plus att dom har andra meriter också. Dom verkar vara mycket trevliga och har många aktiviteter utomhus, det tycker jag är jätteviktigt. Sedan är deras utegård ENORM och jag märkte att på varje grind är det minst TRE lås. (Barnen kan inte rymma därifrån)  jag gillar stället skarpt helt enkelt.
Dessutom uppmuntrar personalen barnen som finns där att även prata sitt egna hemspråk =) Det är tänkt att Alicia ska lära sig spanska under sin uppväxt eftersom hennes halva släkt är spansktalande. Dom har tydligen en blogg (förskolan) som är till för föräldrarna, det tycker jag var väldigt orginellt.
 
Idag har vi hunnit med lite gung och lek i parken, sedan har jag städat princip hela undervåningen förutom datarummet som Daniel får städa. Känslan efter att man har städat är ju klockren men det är lite städ kvar på övervåningen med det får jag fixa imorgon bitti. Just nu sitter vi hemma hos min mamma och jag känner mig rätt trött. Nu ska jag in och rota i mammas skåp. Kram!