Alicias matrutin just nu (min version)

Livet är som bäst när våra bebisar är mätta och belåtna, eller hur?
 
Till en början uppmuntrar BVC att mamman ska amma sin bebis fram till 6månader ungefär men jag gjorde det med Alicia tills hon var 3,5 månad. Sedan har jag kört med modersmjölk semper 1 & små portioner matpurér. Jag började också ge henne havregröt semper mild&naturell som hon fortfarande äter. När hon blev 6 månader bytte vi ut modersmjölken till  tillskottsnäring semper 2 som vi kompenserar med små måltider. Jag har hört att semper maten är mycket skonsam för magen och jag rekomenderar den till alla bebisar, det finns dessutom hur mycket som helst att välja på inom semper =)
 
Tryck här på länken för att få information om produkterna jag skrivit om ovan..
 
Min BVC sköterska tipsade mig att välja exempelvis gröter som är naturella för att Alicia ska ha lättare att äta mildare smaker i framtiden så att hon inte bara äter mat som är sött. Det är därför vi kör med mild gröt här hemma. Jag brukar ha lite bär/frukt puré till gröten vid sidan om emellanåt =)
 
Det är så svårt att veta hur mycket och när hon ska äta men än så länge har det funkat jättebra med rätt så regelbundna tider, dessutom är hon duktig på att visa när hon är mätt. Jag tror alla bebisar är det?
Såhär ser Alicias matrutiner ut ungefär & hon blir 7 månader om 4 dagar...

kl.4-5 på natten
120 ml semper2
kl.8-9 någon gång
120ml semper2 + gröt
kl.12-13 någon gång
vatten + 3 kuber mat (ex. potatismos,grönsakspuré,köttpuré)
kl.15-16 någon gång
120ml semper2 + fruktpure (ex.en bit mosad banan)
kl.19-20 någon gång
100ml semper2 + halv portion gröt
kl. 23-00 någon gång
150 ml semper2
 
Under dagens lopp ger vi några klunkar vatten emellanåt och hon älskar verkligen vatten =)
Idag ska vi köpa hem välling till tösen. Poängen med vällingen är att vi succesivt ska sluta med ersättningen helt och hållet. Då kommer matrutinerna förmodligen bli mer sällan men mer mättande.