Morotskaka

Igår fick jag äntligen tillbaka baksug efter så lång tid så det blev en riktigt saftig och god morotskaka.
 
 
 
Ingredienser
3 Ägg
3dl Strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2dl mjöl
1 ½ tsk kanel malen
1 tsk kardemumma malen
½ tsk ingefära malen
1 ½ dl rapsolja/solrosolja
4-5 dl rårvna morötter (riktigt små bitar)
 
Till Frostingen
200g philadelphia ost naturell
ca 3-4 dl florsocker
Skal av en Citron
 
-Börja med att sätta ugnen på 150grader.
-Vispa strösocker & Ägg till en pösig smet med elvisp.
-Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke och lägg sedan i allt tillsammans med äggen & sockersmeten.
-Blanda i oljan och dom rårivna morötterna.
- Smörj en form med smör och ströbröd och häll sedan i smeten i formen och grädda mitt i ugnen ungefär 45 minuter. Prova med en sticka för att se om den är klar, (stickan ska inte vara kladdig om den är klar)

- Låt svalna i ungefär 15 minuter.
 
Gör frostingen genom att blanda alla ingredienser och skala lite citronskal i tills du blir nöjd. Pensla sedan frostingen över kakan. Lycka till!
 
 
#1 - - Frida:

Vad gott måste baka :)

#2 - - Felicia:

Åh så gott det ser ut! :)

Svar: Ja den va god =)
moamedalicia.blogg.se